Aloitus

Luonnos ja tilaus jakkaraa varten, Mbabane, Swazimaa.

Parin viime vuoden ajan minulla on ollut kasvava tarve kirjoittaa. Ehkä se on seurausta lukemistoni moninkertaistumisesta ja laajentumisesta. Ajattelen, että ihmiselle on terveellistä lukea ja kirjoittaa päivittäin tai ainakin useasti viikossa. Kirjoitettu ja luettu sana heijastuu toisella tavalla muistiin ja ymmärrykseen kuin puhe. Siksi olen pitänyt päiväkirjaa vuodesta 2011 alkaen. Silloin tällöin on mukavaa katsoa taaksepäin, kerrata tekemisiäni ja ajatuksiani sekä ymmärrystäni muiden tekemisistä.

Tänään ryhdyn kirjoittamaan aktiivisemmin työskentelystäni – ja luultavasti samalla muotoiluun ja visuaalisen kulttuuriin liittyvistä aiheista. Suunnittelutyössä käytän kirjoittamista usein työkaluna, mutten koskaan julkaise tekstipalojani. Ne eivät ole tarpeeksi jäsenneltyjä tai muutenkaan tarkoitettu muille kuin itselleni ja työn tilaajalle. Yritän nyt muuttaa tämän ja julkaista aika ajoin pohdintoja töihini liittyvistä aiheista, prosesseista ja menetelmistä. Luvassa on toivottavasti luonnoksia ja muita hataria ajatuskehitelmiä.

Internet on pullollaan Tumblr-tyyppisiä virityksiä, jotka jakavat innoittavia kuvia onnistuneista muotoilutöistä. Syvällistä pohdintaa omien töiden taustoista ja lopputuloksiin johtaneista (ajatus)prosesseista ei ole yhtä kattavasti tarjolla – eikä varsinkaan suomeksi. Ehkä tämä blogi auttaa tyhjiön täyttämisessä.