Uusia kirjaimia

Kun olimme asuneet Pigg’s Peakissa jonkin aikaa, minuun iski vimma muotoilla kirjaimia. Halusin kokeilla tasavälisen (monospace) fontin piirtämistä. Alla on luonnoksia vielä keskeneräisestä Tulovero-kirjainperheestä. Näillä näkymin siihen tulee neljä leikkausta: Regular, Italic, Bold ja Bold Italic.

Olen pitkään vierastanut tasavälisiä kirjaintyyppejä, koska niiden kanssa sotkeutuu väistämättä parivälistysongelmiin. Eli siihen, että joidenkin kirjainten välissä on enemmän tyhjää tilaa kuin toisten, mikä on seurausta kirjainten erilaisista ominaismuodoista. Yleisimpiä esimerkkejä ovat mm. AV, TA ja Wa. Toisaalta, jos kirjainten parivälistykseen ei voi täysin itse vaikuttaa, ei siitä tarvitse liikaa stressata. Tämä on tasavälisen fontin onni onnettomuudessa. Tai mahdollisesti omaksumaani afrikkalaista rentoutta?